Több receptet is kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami baj: vagy ízben, vagy hozzávalókban. Ez egy igazán gyors és egyszerű vegán tiramisu recept, ami szerintem tökéletes alternatívája a hagyományos olasz desszertnek, ráadásul cukormentes verzióban.

Hozzávalók

  •  350ml növényi tej
  • 1 banán
  • 4 ek. zabpehely
  • 2- 2 tk. rumaroma a kávéba és a krémbe
  • 2-4 adag presszókávé
  • 150g vega tejföl (Dr. Oetker Creme Vega)
  • 250ml növényi tejszín felverve

 

  • 400g cukormentes keksz
vegan tiramisu

Vegán tiramisu elkészítése

1. A növényi tejet, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk (igény szerint édesíteni is lehet), majd
közepes lángon puding sűrűségűre főzzük és kihűtjük.

 

2. A vega tejfölt és a banános krémet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd egy spatulával  hozzáforgatjuk a növényi tejszínt.

 

3. A tiramisu összeállítása már egyértelmű: alulra kevés krém kerül, majd egy réteg rumos kávéval átitatott keksz, krém (én minden rétegre szórok kakaót is) és így tovább.

 

TIPP:

  • A kekszréteg több kávét képes felszívni, ha a kekszeket szárazon tesszük az edénybe, majd lassan rácsorgatjuk a langyos kávét.
  • Pohárdesszertként is elkészíthetjük.
  • Az alkohol (vagy rumaroma) nem kötelező elem, de szerintem nem érdemes kihagyni.

 

4. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalható.

Pisztácia paszta

Pisztáciával számos süteményhez készíthetünk krémet, és ehhez remek alap lehet a pisztácia paszta. Mint bármilyen olajos magból, így a pisztáciából...

Hagymás focaccia

Szerintem a sült, kissé már karamellizált hagyma az egyik legjobb dolog a világon. És hát itt van ez a focaccia vagy lepény, de akár még rösztinek...

Cukormentes kókusztorta

Cukormentes, minimális szénhidrátot tartalmazó kókusztorta, amelynek a tetején tejcsokis kókusztejes ganache van. Pofonegyszerű, és nagyon finom.

Sajtos keksz – teljes kiőrlésű

Teljes kiőrlésű sajtos tallér, ami szuper ropogós, tökéletes csemege reggelire, tízóraira, uszonnára vagy csak úgy.

Cukormentes matcha mousse torta

A sajttorta koncepció nagy rajongója vagyok: a ropogós, éppen csak édes alapot tökéletesen egészíti ki bármilyen krém, legyen az mascarpone,...

Minestrone leves- a hideg téli esték sztárja

A minestrone leves a hűvös téli napok ideális kiegészítője. Ebédre vagy vacsorára is tökéletes, és gazdag, zöldséges ízvilágának köszönhetően egy kicsit visszarepít a nyárba.

Pasteis de nata – a portugál csodasüti

Lisszabon, vagy mondhatnám, hogy egész Portugália ikonikus süteménye, melynek eredeti receptje a mai napig titkos, és mindössze néhány szerencsés...

Sütőtökös koktélparadicsomos töltött tészta

Az ősz elképzelhetetlen sütőtök nélkül, annak ellenére is, hogy én magában képtelen vagyok megenni. Ez a tészta azonban egy tökéletes étel azok...

Rikotta készítése házilag

Bár a rikotta sok boltban már kapható, a házilag készült változat mind ízben, mind állagban messze felülmúlja dobozos társáét, arról nem is beszélve, hogy sokkal gazdaságosabb is.

Német kenyérlángos (Flammkuchen) gorgonzolával és körtével

A Flammkuchen egyfajta kenyérlángos, ami vékony, ropogós tésztájáról ismert. Főként a délnémet tartományok és az északkeleti francia területek...