Több receptet is kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami baj: vagy ízben, vagy hozzávalókban. Ez egy igazán gyors és egyszerű vegán tiramisu recept, ami szerintem tökéletes alternatívája a hagyományos olasz desszertnek, ráadásul cukormentes verzióban.
Hozzávalók
- 350ml növényi tej
- 1 banán
- 4 ek. zabpehely
- 2- 2 tk. rumaroma a kávéba és a krémbe
- 2-4 adag presszókávé
- 150g vega tejföl (Dr. Oetker Creme Vega)
- 250ml növényi tejszín felverve
- 400g cukormentes keksz
Vegán tiramisu elkészítése
1. A növényi tejet, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk (igény szerint édesíteni is lehet), majd
közepes lángon puding sűrűségűre főzzük és kihűtjük.
2. A vega tejfölt és a banános krémet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd egy spatulával hozzáforgatjuk a növényi tejszínt.
3. A tiramisu összeállítása már egyértelmű: alulra kevés krém kerül, majd egy réteg rumos kávéval átitatott keksz, krém (én minden rétegre szórok kakaót is) és így tovább.
TIPP:
- A kekszréteg több kávét képes felszívni, ha a kekszeket szárazon tesszük az edénybe, majd lassan rácsorgatjuk a langyos kávét.
- Pohárdesszertként is elkészíthetjük.
- Az alkohol (vagy rumaroma) nem kötelező elem, de szerintem nem érdemes kihagyni.
4. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalható.