Cukormentes, minimális szénhidrátot tartalmazó kókusztorta, amelynek a tetején tejcsokis kókusztejes ganache van. A ganache természetesen elkészíthető tejszínnel is, valamint csokit is adhatunk hozzá többet, így mindeképpen finomabb eredményt kapunk, ha nem a kalóriák minimalizálása a célunk.

Hozzávalók

Alsó réteg

  • 2 tojás
  • 25g olvasztott vaj
  • 40g édesítő (eritrit-xylit fele-fele arányban)
  • 90g túró
  • 80g kókuszliszt
  • 4g sütőpor
  • pici reszelt citromhéj
  • rumaroma

Felső réteg

  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 40g cukormentes étcsoki
  • 10g agar-agar

Elkészítés

1. A tojásokat az édesítővel felverjük, majd hozzáadunk minden nedves hozzávaló, és végül a sütőporral elkevert kókuszlisztet.

2. Egy 18cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett) tortaformába egyengetjük a tésztát.

3. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

4. A kókusztejet elkezdjük melegíteni, majd ha már majdnem forr, beletesszük a csokit. Lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvadt. Ezután újra melegíteni kezdjük, és kicsivel forrás előtt hozzáadjuk az agar-agart, ezzel még 2 percig forraljuk, majd félre tesszük hűlni.

5. A kihűlt alap tetejére öntjük a langyos, szinte már kihűlt csokis krémet, majd hűtőbe tesszük.

6. Kb. 2 óra alatt szépen megszilárdul, ezután már szeletelhető.

bagel