Több receptet is kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami baj: vagy ízben, vagy hozzávalókban. Ez egy igazán gyors és egyszerű vegán tiramisu recept, ami szerintem tökéletes alternatívája a hagyományos olasz desszertnek, ráadásul cukormentes verzióban.

Hozzávalók

  •  350ml növényi tej
  • 1 banán
  • 4 ek. zabpehely
  • 2- 2 tk. rumaroma a kávéba és a krémbe
  • 2-4 adag presszókávé
  • 150g vega tejföl (Dr. Oetker Creme Vega)
  • 250ml növényi tejszín felverve

 

  • 400g cukormentes keksz
vegan tiramisu

Vegán tiramisu elkészítése

1. A növényi tejet, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk (igény szerint édesíteni is lehet), majd
közepes lángon puding sűrűségűre főzzük és kihűtjük.

 

2. A vega tejfölt és a banános krémet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd egy spatulával  hozzáforgatjuk a növényi tejszínt.

 

3. A tiramisu összeállítása már egyértelmű: alulra kevés krém kerül, majd egy réteg rumos kávéval átitatott keksz, krém (én minden rétegre szórok kakaót is) és így tovább.

 

TIPP:

  • A kekszréteg több kávét képes felszívni, ha a kekszeket szárazon tesszük az edénybe, majd lassan rácsorgatjuk a langyos kávét.
  • Pohárdesszertként is elkészíthetjük.
  • Az alkohol (vagy rumaroma) nem kötelező elem, de szerintem nem érdemes kihagyni.

 

4. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalható.

Sajtos keksz – teljes kiőrlésű

Teljes kiőrlésű sajtos tallér, ami szuper ropogós, tökéletes csemege reggelire, tízóraira, uszonnára vagy csak úgy.

Bruschetta rikottával és sült koktélparadicsommal

A hagyományos (vagy inkább közismert) bruschetta egy remek alternatívája, amihez szintén csupán néhány hozzávaló szükséges. A semleges ízű, de...

Cukormentes fűszeres-sütőtökös szelet

Az ősz megkerülhetetlen alapanyaga a sütőtök, legyen az leves, főétel vagy desszert. Sütőtök rajongóknak természetesen bármilyen formában jöhet, de...

Cukormentes matcha mousse torta

A sajttorta koncepció nagy rajongója vagyok: a ropogós, éppen csak édes alapot tökéletesen egészíti ki bármilyen krém, legyen az mascarpone,...

Rikotta készítése házilag

Bár a rikotta sok boltban már kapható, a házilag készült változat mind ízben, mind állagban messze felülmúlja dobozos társáét, arról nem is beszélve, hogy sokkal gazdaságosabb is.

Sfincione – a szicíliai pizza

A szicíliai nyaralásunkon találkoztam először ezzel a pizzával, és azóta tervben volt, hogy el is készítsem. Maga a sfincione szó szivacsot jelent,...

Szicíliai gasztrokörkép

Szicília rengeteg gasztronómiai érdekességet tartogat azok számára, akik szívesen lépnek ki a  komfortzónájukból egy-egy utazás alkalmával. Bár az...

Cukormentes nutella

A cukormentes nutella elkészítéséhez csupán néhány alapanyagra, na meg némi önfegyelemre van szükségünk, hogy a kóstolgatások végére az üvegekbe is...

Padlizsános marharagu

Szaftos, padlizsánnal turbózott marharagu, ami garantált siker, ha éppen unod a klasszikus pörkölt ízt.

Vargányás rizottó – ajándékba

Rizottó keveréket készíteni nagyon egyszerű, és bár már szinte minden boltban lehet kapni ilyesmit, a házilag készített változat nagy előnye, hogy...