Több receptet is kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami baj: vagy ízben, vagy hozzávalókban. Ez egy igazán gyors és egyszerű vegán tiramisu recept, ami szerintem tökéletes alternatívája a hagyományos olasz desszertnek, ráadásul cukormentes verzióban.

Hozzávalók

  •  350ml növényi tej
  • 1 banán
  • 4 ek. zabpehely
  • 2- 2 tk. rumaroma a kávéba és a krémbe
  • 2-4 adag presszókávé
  • 150g vega tejföl (Dr. Oetker Creme Vega)
  • 250ml növényi tejszín felverve

 

  • 400g cukormentes keksz
vegan tiramisu

Vegán tiramisu elkészítése

1. A növényi tejet, a banánnal és a zabpehellyel összeturmixoljuk (igény szerint édesíteni is lehet), majd
közepes lángon puding sűrűségűre főzzük és kihűtjük.

 

2. A vega tejfölt és a banános krémet robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, majd egy spatulával  hozzáforgatjuk a növényi tejszínt.

 

3. A tiramisu összeállítása már egyértelmű: alulra kevés krém kerül, majd egy réteg rumos kávéval átitatott keksz, krém (én minden rétegre szórok kakaót is) és így tovább.

 

TIPP:

  • A kekszréteg több kávét képes felszívni, ha a kekszeket szárazon tesszük az edénybe, majd lassan rácsorgatjuk a langyos kávét.
  • Pohárdesszertként is elkészíthetjük.
  • Az alkohol (vagy rumaroma) nem kötelező elem, de szerintem nem érdemes kihagyni.

 

4. Az egészet egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalható.

Rikotta készítése házilag

Bár a rikotta sok boltban már kapható, a házilag készült változat mind ízben, mind állagban messze felülmúlja dobozos társáét, arról nem is beszélve, hogy sokkal gazdaságosabb is.

Sütőtökös koktélparadicsomos töltött tészta

Az ősz elképzelhetetlen sütőtök nélkül, annak ellenére is, hogy én magában képtelen vagyok megenni. Ez a tészta azonban egy tökéletes étel azok...

Német kenyérlángos (Flammkuchen) gorgonzolával és körtével

A Flammkuchen egyfajta kenyérlángos, ami vékony, ropogós tésztájáról ismert. Főként a délnémet tartományok és az északkeleti francia területek...

A csokitorta

Írhatnám akár csupa nagybetűvel is, hogy A CSOKITORTA, mert számomra ez tényleg minden szempontból a leg. A legegyszerűbb, a legomlósabb, a...

Pasta alla trapanese

Szicíliai nyaralásunk során mindenképpen meg akartam kóstolni ezt az ételt, mert a hozzávalókból egyértelmű volt, hogy minden szempontból az én...

Eierschecke-a sajttorta más formája

Ezt a sütit először Drezdában kóstoltam, és rögtön tudtam, hogy otthon is el kell majd készítenem. Elvileg ez a sütemény volt a drezdaiak sajttortája, és ízében valóban leginkább arra hasonlít.

Moseli borvidék

Borok, vagy utazás esetén a többségnek nem Németország az első desztináció, ami eszébe jut. Vannak azonban Németorszának olyan tájai, a nagy...

Túrógombóc- egészséges köntösben

Ez a legeslegfinomabb diétás túrógombóc, amit valaha csináltam. Annyira egyszerű és gyors az elkészítése, az állaga könnyű és krémes.

Hagymás focaccia

Szerintem a sült, kissé már karamellizált hagyma az egyik legjobb dolog a világon. És hát itt van ez a focaccia vagy lepény, de akár még rösztinek...

Sfincione – a szicíliai pizza

A szicíliai nyaralásunkon találkoztam először ezzel a pizzával, és azóta tervben volt, hogy el is készítsem. Maga a sfincione szó szivacsot jelent,...