Egészséges chips alternatíva, nem csak diétázóknak. Akit a csicseriborsó esetleg puffaszt, pucolja meg a felhasználás előtt. A kréker önmagában is nagyon finom, de mártogatósokkal tálalva az igazi!

Hozzávalók /1 nagyobb tepsi/

  • 250g csicseriborsó
  • 1 tojás
  • 3 ek. zabkorpa
  • 80g reszelt sajt
  • 1 púpos ek. reszelt parmezán
  • só, bors

 

Elkészítés

1. Minden alapanyagot késés aprítóba teszünk és krémesre keverünk. Az egészet sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk, és vizes kézzel minél vékonyabbra terítjük szét (ez azért türelem játék).

2. Éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel az egészet tetszőleges alakúra és méretűre. 

3. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, légkeveréssel süssük 15 percig a krékert, majd kapcsoljuk maximumra a sütőt, és tegyük a tepsit a legfelső rácsra. További 5-10 percig hagyjuk sülni, amíg szépen megpirul.

4. Frissen nagyon ropogós, később ha dobozba tesszük ugyan visszapuhul, de így is finom.