Kenyerek és egyebek
Quinoa pizza
Az utóbbi időben ez az abszolút kedvenc pizza receptem az egészségesebb alternatívák közül. Ropogósra sül, nincs semmilyen mellékíze, és elég gyorsan elkészíthető, kevés alapanyagból. A feltét természetesen bármi lehet, én a klasszikus paradicsomos alappal szeretem a...
Hagymás focaccia
Szerintem a sült, kissé már karamellizált hagyma az egyik legjobb dolog a világon. És hát itt van ez a focaccia vagy lepény, de akár még rösztinek is elmenő valami, ami nagyon gyorsan összedobható, szuper ropogós, és szinte kizárlóag csak hagymából áll, ami sülés...
Sfincione – a szicíliai pizza
A szicíliai nyaralásunkon találkoztam először ezzel a pizzával, és azóta tervben volt, hogy el is készítsem. Maga a sfincione szó szivacsot jelent, ez tehát nem a hagyományos vékony tésztás pizza, azonban távolról sem a tészta vastagsága teszi ezt a receptet olyan...
Teljes kiőrlésű focaccia
A tészta alapreceptje formázás után lehetne persze bármilyen kenyérféleség, de ennek a focacciának a különleges ízét az olívaolaj, az ecetben marinált padlizsán és a kapribogyó adja. A receptnél nem magyarázok el bizonyos lépéseket (pl. tészta hajtogatása), mivel úgy...
Indiai naan teljes kiőrlésű változatban
Az indiai lepénykenyéret, azaz naant, minden formájában szeretem. Nagyon-nagyon szeretem. Fokhagymásan, sajttal töltve, vagy szimplán csak vajjal. A teljes kiőrlésű változatokkal, amit eddig készítettem az volt a probléma, hogy a hagyományoshoz képest sokkal...
Lisztmentes kenyérlángos
A legeslegfinomabb, lisztmentes kenyérlángos, amit valaha ettem. Megéri kipróbálni, mert tényleg elképesztően jó!
Lisztmentes bagel – lazaccal és rukkolával
Szénhidrát csökkentett bagel recept, ami természetesen bármivel tölthető, de a lazac krémsajttal, hagymával és rukkolával garantáltan jó kombináció.
Lisztmentes pizzás csiga
Már rengeteg helyen olvastam, hogy reszelt mozzarellát alapul véve és megmikrózva gyakorlatilag egy tésztát kapsz, amit számos formában felhasználhatsz. Végre kipróbáltam, és tényleg működik!