Lisztmentes bagel recept, ami természetesen bármivel tölthető, de a lazac krémsajttal, hagymával és rukkolával garantáltan jó kombináció. A bagel elkészítése borzasztóan egyszerű, és mivel túró az alapja, nem is szárad ki könnyen.

Hozzávalók /4 db/

  • 150g túró 
  • 2 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 20g darált mandula
  • 8g lenmagliszt
  • 12g útifűmaghéj
  • 7g kókuszliszt
  • 5g napraforgómag
  • a bagelek tetejére szezámmag

  • 100g füstölt lazac
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • light krémsajt
  • rukkola

Elkészítés

1. Minden hozzávalót összekeverünk, majd 10 percet hagyjuk pihenni. Ezután vizes kézzel megformázzuk a bageleket: egy hosszúkás rudat formálunk, majd gyűrű alakba hajtjuk, a találkozásnál összenyomkodjuk.

2. Szezámmaggal megszórjuk a bageleket, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

3. A kihűlt bageleket felvágjuk, kicsit meg is piríthatjuk. Alulra light krémsajtot kenünk, erre jöhet a füstölt lazac, a rukkola és persze a vöröshagyma.

bagel