A ropit szinte mindenki kedveli, de egészséges nassolnivalónak nehéz lenne becímkézni (persze mindig, minden a mennyiségen is múlik). Ez a recept ugyanazt az ízvilágot hozza, de fehér liszt nélkül. Aki nagyon unná a ropik formázását, a tésztát folpack között kinyújtva, és feldarabolva süsse meg, a végeredmény úgyis jó lesz. Lehetetlen leállni vele, mivel nagyon ropogós, de ha mégis maradna másnapra akkor sem kell aggódni, mert nem puhul vissza.
Hozzávalók /kb. 2 tepsi/
- 300g főtt csicseriborsó
- 2 ek. tejföl
- 100g teljes kiőrlésű liszt
- 25g fehér tönkölyliszt
- 1 ek. chiamag
- 1.5 tk. sütőpor
- 20g reszelt parmezán
- 1 tk. só
- 3 ek. olívaolaj
Elkészítés
1. A csicseriborsót és a tejfölt késes aprítóba tesszük, és homogén masszává őröljük.
2. Az olívaolaj kivételével az összes alapanyagot a csicseriborsóhoz adjuk, és összegyúrjuk. A tésztából gömböt formálunk, ráönjük az olívaolajat, és eloszlatjuk a felszínén, majd 20 percet pihentetjük.
3. A pihentetést követően, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd kis golyókat tépünk le belőle, vékonyra sodorjuk, feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a ropikat.
4. 170 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük őket.