A ropit szinte mindenki kedveli, de egészséges nassolnivalónak nehéz lenne becímkézni (persze mindig, minden a mennyiségen is múlik). Ez a recept ugyanazt az ízvilágot hozza, de fehér liszt nélkül. Aki nagyon unná a ropik formázását, a tésztát folpack között kinyújtva, és feldarabolva süsse meg, a végeredmény úgyis jó lesz. Lehetetlen leállni vele, mivel nagyon ropogós, de ha mégis maradna másnapra akkor sem kell aggódni, mert nem puhul vissza.

Hozzávalók /kb. 2 tepsi/

  • 300g főtt csicseriborsó
  • 2 ek. tejföl
  • 100g teljes kiőrlésű liszt
  • 25g fehér tönkölyliszt
  • 1 ek. chiamag
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 20g reszelt parmezán
  • 1 tk. só
  • 3 ek. olívaolaj

 

Elkészítés

1. A csicseriborsót és a tejfölt késes aprítóba tesszük, és homogén masszává őröljük.

2. Az olívaolaj kivételével az összes alapanyagot a csicseriborsóhoz adjuk, és összegyúrjuk. A tésztából gömböt formálunk, ráönjük az olívaolajat, és eloszlatjuk a felszínén, majd 20 percet pihentetjük.

3. A pihentetést követően, kissé átgyúrjuk a tésztát, majd kis golyókat tépünk le belőle, vékonyra sodorjuk, feldaraboljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a ropikat.

4. 170 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük őket.