Egy szuper ropogós, teljes kiőrlésű sajtos kesz, ami pillanatok alatt elkészül, ezért gyors vendégvárónak is tökéletes. 

Hozzávalók /kb. 18 db/

  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. só
  • 75 g reszelt mozzarella (vagy más könnyen olvadó sajt, pl. cheddar)
  • 2 tk. mustár
  • 30 g puha vaj
  • tej: annyi amennyivel formázható masszát kapunk, kb. 60ml
  • 1 ek. aprított tökmag

Elkészítés

1. Minden hozzávalót összegyúrunk, majd egy darab folpack segítségével hengert formázunk a masszából (kb. 4-5 cm átmérőjű).

2. Fél órára fagyasztóba tesszük, ez idő alatt a vaj megszilárdul, és a henger szeletelhető lesz.

3. Vékonyan (kb. 0.5 cm) felszeleteljük, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a tallérokat.

sajtos keksz