Egy szuper ropogós, teljes kiőrlésű sajtos kesz, ami pillanatok alatt elkészül, ezért gyors vendégvárónak is tökéletes.
Hozzávalók /kb. 18 db/
- 125 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. só
- 75 g reszelt mozzarella (vagy más könnyen olvadó sajt, pl. cheddar)
- 2 tk. mustár
- 30 g puha vaj
- tej: annyi amennyivel formázható masszát kapunk, kb. 60ml
- 1 ek. aprított tökmag
Elkészítés
1. Minden hozzávalót összegyúrunk, majd egy darab folpack segítségével hengert formázunk a masszából (kb. 4-5 cm átmérőjű).
2. Fél órára fagyasztóba tesszük, ez idő alatt a vaj megszilárdul, és a henger szeletelhető lesz.
3. Vékonyan (kb. 0.5 cm) felszeleteljük, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük a tallérokat.