Cukormentes kókuszos-mandulás keksz. Finom, egészséges alternatíva uzsonnára vagy tízóraira, de egy finom kávé mellé is passzol.

Hozzávalók /kb. 12 db/

 

  • 80 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek. zabpehely (kicsit aprítva)
  • 70 g eritrit
  • 40 g kókuszliszt
  • 2 ek. darált mandula (kihagyható)
  • 90 g vaj olvasztva
  • pici reszelt citromhéj
  • 1 ek. mandula apróra vágva

 

Elkészítés

1. A vajat és az eritritet kerverjük egymással habosra, majd adjuk hozzá minden egyéb hozzávalót.

2. Szépen összeálló, de a vaj miatt laza tésztát kell kapnunk. Sütőpapírral bélelt tepsire kis gombócokat formálunk, majd egy kanál hátoldalával vagy keksz pecséttel ellapítjuk.

3. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre süt.