Cukormentes, minimális szénhidrátot tartalmazó kókusztorta, amelynek a tetején tejcsokis kókusztejes ganache van. A ganache természetesen elkészíthető tejszínnel is, valamint csokit is adhatunk hozzá többet, így mindeképpen finomabb eredményt kapunk, ha nem a kalóriák minimalizálása a célunk.
Hozzávalók
Alsó réteg
- 2 tojás
- 25g olvasztott vaj
- 40g édesítő (eritrit-xylit fele-fele arányban)
- 90g túró
- 80g kókuszliszt
- 4g sütőpor
- pici reszelt citromhéj
- rumaroma
Felső réteg
- 400 ml kókusztej (konzerv)
- 40g cukormentes étcsoki
- 10g agar-agar
Elkészítés
1. A tojásokat az édesítővel felverjük, majd hozzáadunk minden nedves hozzávaló, és végül a sütőporral elkevert kókuszlisztet.
2. Egy 18cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott-lisztezett) tortaformába egyengetjük a tésztát.
3. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
4. A kókusztejet elkezdjük melegíteni, majd ha már majdnem forr, beletesszük a csokit. Lehúzzuk a tűzről, és addig keverjük, amíg a csoki teljesen el nem olvadt. Ezután újra melegíteni kezdjük, és kicsivel forrás előtt hozzáadjuk az agar-agart, ezzel még 2 percig forraljuk, majd félre tesszük hűlni.
5. A kihűlt alap tetejére öntjük a langyos, szinte már kihűlt csokis krémet, majd hűtőbe tesszük.
6. Kb. 2 óra alatt szépen megszilárdul, ezután már szeletelhető.