Lisztmentes bagel recept, ami természetesen bármivel tölthető, de a lazac krémsajttal, hagymával és rukkolával garantáltan jó kombináció. A bagel elkészítése borzasztóan egyszerű, és mivel túró az alapja, nem is szárad ki könnyen.
Hozzávalók /4 db/
- 150g túró
- 2 tojás
- 1 tk. sütőpor
- 20g darált mandula
- 8g lenmagliszt
- 12g útifűmaghéj
- 7g kókuszliszt
- 5g napraforgómag
- só
- a bagelek tetejére szezámmag
- 100g füstölt lazac
- 1 kis fej vöröshagyma
- light krémsajt
- rukkola
Elkészítés
1. Minden hozzávalót összekeverünk, majd 10 percet hagyjuk pihenni. Ezután vizes kézzel megformázzuk a bageleket: egy hosszúkás rudat formálunk, majd gyűrű alakba hajtjuk, a találkozásnál összenyomkodjuk.
2. Szezámmaggal megszórjuk a bageleket, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
3. A kihűlt bageleket felvágjuk, kicsit meg is piríthatjuk. Alulra light krémsajtot kenünk, erre jöhet a füstölt lazac, a rukkola és persze a vöröshagyma.