Hagyományos főételek
Vargányás rizottó – ajándékba
Rizottó keveréket készíteni nagyon egyszerű, és bár már szinte minden boltban lehet kapni ilyesmit, a házilag készített változat nagy előnye, hogy adalékanyagmentes illetve mellékelhetünk hozzá egy tökéletes rizottó receptet. Az olasz konyha kedvelőinek szerintem...
Sütőtökös koktélparadicsomos töltött tészta
Az ősz elképzelhetetlen sütőtök nélkül, annak ellenére is, hogy én magában képtelen vagyok megenni. Ez a tészta azonban egy tökéletes étel azok számára is, akik szintén ritkán választanak sütőtökös fogásokat. A fűszeres-krémes töltelék íze ugyanis egyáltalán nem...
Német kenyérlángos (Flammkuchen) gorgonzolával és körtével
A Flammkuchen egyfajta kenyérlángos, ami vékony, ropogós tésztájáról ismert. Főként a délnémet tartományok és az északkeleti francia területek specialitása, szülőhazája Elzász. A hagyományos feltétet tekintve a nálunk ismert langallóéval megegyezően: tejföl (vagy...
Francia hagymaleves
A párizsi városnézések melengető vacsorája volt ez a leves (részben azért mert az egyik legolcsóbb választás volt az étlapokon, részben mert a korhelyleves után ez a második kedvencem). Elkészíteni borzasztóan egyszerű, egy titka van: a hagymának tökéletesre kell...
Bruschetta rikottával és sült koktélparadicsommal
A hagyományos (vagy inkább közismert) bruschetta egy remek alternatívája, amihez szintén csupán néhány hozzávaló szükséges. A semleges ízű, de krémes rikotta nagyon jól harmonizál a szinte karamellizálódott koktélparadicsom és a szárított paradicsom ízével.Hozzávalók...
Pasta alla trapanese
Szicíliai nyaralásunk során mindenképpen meg akartam kóstolni ezt az ételt, mert a hozzávalókból egyértelmű volt, hogy minden szempontból az én ízvilágom. Nem is csalódtam, és ki merem állítani, hogy a legjobb tészta volt, amit valaha ettem. Az általam készített szósz...
Pho-leves
Igazi pho-levest készíteni biztosan nem ilyen egyszerű, de ez a leves pontosan azt az ázsiai-fűszeres ízvilágot hozza, amit várni lehet tőle.
Sajttal töltött rántott tofu
Egy húsmentes fogás, amiben még a húsimádok sem fognak csalódni. Az olvadt cheddar sajt mondjuk szinte bármiből isteni fogást varázsol…
Pirított zöldséges tészta kacsamellel
Ha te is szereted a pirított tészta, és a roppanósra pirult zöldségek ízét, akkor ez a recept neked való. Készíthető húsmentesen is.
Porchetta- a göngyölt hús egy új formája
Sertéshúst mostanában szinte csak ilyen lassan sült formában eszünk. Az egész folyamat annyira kevés munkát igényel, és mégis isteni szaftos lesz a hús.
Chilis bab – felturbózva
Gazdag, sűrű, zöldséges alap, hús, bab és kukorica. A chilis bab ugyan az egyik legegyszerűbb étel, de adjunk neki egy esélyt alap porok nélkül is.
Padlizsános marharagu
Szaftos, padlizsánnal turbózott marharagu, ami garantált siker, ha éppen unod a klasszikus pörkölt ízt.
Minestrone leves- a hideg téli esték sztárja
A minestrone leves a hűvös téli napok ideális kiegészítője. Ebédre vagy vacsorára is tökéletes, és gazdag, zöldséges ízvilágának köszönhetően egy kicsit visszarepít a nyárba.