Pirított tészta roppanós zöldségekkel, és kacsamellel. Szerintem megunhatatlan!
Mivel ehhez a recepthez a kacsamell bőrére nincsen feltétlen szükségünk, így alkalmunk nyílik egy kevés tepertőt is készíteni egyidejűleg.
Hozzávalók /4 adag/

  • 1/2 fej fehér káposzta
  • 200g fehér spárga (opcionális)
  • 2-3db sárgarépa
  • 2 szál újhagyma
  • 300g teljes kiőrlésű tészta
  • 400g kacsamell
  • 5 ek. szójaszósz
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.

2. A káposztát vékonyan szeleteljük, a répát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Wok serpenyőben olajat hevítünk, majd a zöldségeket nagy lángon pirítani kezdjük. A zöldségek maradjanak még belül picit nyersek.

3. A kacsamellről távolítsuk el a bőrt (kockázzuk fel és süssük ki tepertőnek). Vágjuk a húst vékony csíkokra, sózzuk és borsozzuk. Ha a zöldség elkészült, vegyük ki a serpenyőből.

4. Süssük a wokban a kacsahúst készre, majd tegyük vissza a zöldséget is, és adjuk hozzá a tésztát is.

5. Öntsük rá a szójaszószt, és pirítsuk együtt is néhány percig.

bagel