Egy húsmentes fogás, amiben még a húsimádok sem fognak csalódni. Az olvadt cheddar sajt mondjuk szinte bármiből isteni fogást varázsol…
Hozzávalók /2 adag/
- 1 tofu (200g)
- néhány szelet Cheddar sajt (vagy bármilyen sajt)
- panírozáshoz: teljes kiőrlésű liszt, tojás, zsemlemorzsa
- kevés olaj
Elkészítés
1. A tofuról öntsük le a folyadékot, és tegyük egy sima felületre. Tegyünk a tetejére valamilyen nehezéket, és hagyjuk így kb. 30 percig. A lényeg, hogy a tofu veszítsen a nedvességtartalmából.
2. Ezt követően vágjuk (lehetőleg páros számú) vékony szeletekre. 2 szelet közé tegyünk egy szelet sajtot, majd panírozzuk be. Érdemes duplán panírozni (tojásos és zsemlemorzsás részt), különben a sajt kifolyhat.
3. Kevés olajat hevítünk, és mindkét oldalt aranybarnára sütjük.
4. Salátával és sült édesburgonyával tálaljuk.