Gyerekkorom óta odavagyok a császármorzsáért, de be kell valljam, hogy tini koromban inkább a poros változatot készítettem. Aztán egy ideje már rájöttem, hogy a klasszikus recept épp olyan gyorsan elkészül. Számomra baracklekvárral az igazi, szigorúan mazsola nélkül (mert talán semmi nincs, amit annyira nem szeretek, mint a mazsola).
Hozzávalók /4 kisebb adag/
- 125g liszt
- 4 tojás
- 125ml tej
- 2 ek. eritrit
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. vanília aroma
- csipet só
- 4 ek. vaj
Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájákhoz hozzáadjuk a vaj kivételével az összes hozzávalót. Kézi vagy gépi habverővel simára keverjük, és kb. 10 percre félretesszük.
2. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és végül óvatosan a lisztes masszához forgatjuk.
3. Egy magasabb falú serpenyőben 2 ek vajat megolvasztunk, majd beleöntjük a tésztát. Alacsony-közepes fokozaton, fedő alatt addig sütjük, amíg az alja már aranybarna. Ekkor egy tányérra csúsztatjuk, és a serpenyőben felolvasztjuk a maradék 2 ek. vajat. Ezután egy határozott mozdulattal belefordítjuk a császármorzsa sületlen oldalát a serpenyőbe, és ezt is aranybarnára pirítjuk. Akinek ez a módszer nem szimpatikus, feldarabolhatja a serpenyőben 4-5 nagyobb darabra a tésztát, és így fordítsa át.
4. Amikor már mindkét oldal megpirult, egy fakanál segítségével feldaraboljuk az egészet, és rövid ideig még pirítjuk a kis morzsákat is.
5. Porcukorral és baracklekvárral tálaljuk.
Tápérték adatok (adagonként)
338 kcal; 11g fehérje; 22g zsír; 24g Ch
Recept forrása:
https://www.einfachbacken.de/rezepte/kaiserschmarrn-das-einfache-original-rezept