Ebben a sütiben ugyan látszólag nem az eper dominál, a felszeletelésen kívül nincs is teendőnk vele. A kakaós alap a fehércsokis-rikottás krémmel együtt önmagában is megállja a helyét, de az eper friss, zamatos íze teszi teljessé ezt a süteményt.

Hozzávalók /25 x 15 cm-es tepsi/

Alap

  • 110g teljes kiőrlésű liszt
  • 80g eritrit
  • 50g kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 60g olvasztott vaj
  • 120ml tej
  • 90- 120 ml forró víz

Rikottás krém

  • 80g cukormentes fehér csoki
  • 80g tej
  • 250g rikotta
  • 250g görög joghurt
  • 4 lap zselatin
  • édesítőszer (ízlés szerint)
  • 400g eper

Elkészítés

1. Az alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és a vajat. Keverjük el konyhai robotgéppel alaposan, majd kezdjük el adagolni a forró vizet: sűrűn folyó, tömör tésztát kell kapnunk.

2. A tésztát sütőpapírral bélelt vagy vajazott-lisztezett formába öntjük és 170 fokos sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Tegyük félre hűlni.

3. A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe 10 percre.

4. A felmelegített tejet az összetört csokoládéra öntjük, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

5. A zselatin lapokat kinyomkodjuk, és mikróban néhány másodpercig melegítjük (nem forraljuk!). Ezután a fehér csokihoz adjuk, összekeverjük, majd félretesszük hűlni.

6. A rikottát és a görög joghurtot egy tálba tesszük, majd kézi mixerrel hozzákeverjük a közben kihűlt fehér csokoládét. Ekkor érdemes kóstolni, és ízlés szerint esetleg plusz édesítőt adni hozzá.

7. Az eper egy részét a sütemény széléhez fogjuk használni, ehhez az eper szemeket hosszában harmadoljuk, majd a tepsi szélét egy sorban kirakjuk velük, a maradékot pedig vékonyan felszeleteljük.

8. A krémet a kakaós piskóta tetejére borítjuk, eligazgatjuk, majd legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük.

9. Amikor a krém teljesen megszilárdult, a felszeletelt eperrel beborítjuk a tetejét.