Nagyon egyszerű cukormentes torta, aminek két remek tulajdonsága is van: lehetetlen elrontani, és isteni finom. A középső réteg persze erdei gyümölcs helyett mással is készülhet, de érdemes savas gyümölcsöt választani, hogy az édes fehér csokis részt ellensúlyozzuk.
Hozzávalók /22cm-es forma/
Alap
- 2 tojás
- 40g eritrit
- 80g darált mandula
- 1 ek. teljes kiőrlésű liszt
- 30g kókuszolaj
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. rumaroma
Erdei gyümölcsös réteg
- 400g erdei gyümölcs (fagyasztott)
- 1 dl víz
- folyékony édesítő
- 5g agar agar
Fehércsoki ganache
- 400ml kókusztej (konzerves)
- 90g cukormentes fehér csoki
- 1 tk. vanília arom
- 5g agar agar
Elkészítés
1. A tojásokat az édesítővel felverjük, majd hozzáadunk minden nedves hozzávalót, végül a sütőporral és liszttel elkevert darált mandulát.
2. Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült félretesszük hűlni.
3. Az erdei gyümölcsöt közepes lángon egy lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáöntjük a vizet, és botmixerrel pürésítjük.
4. Ekkor hozzákeverjük a az agar agart, és forrástól számított két percig főzzük. Amikor langyosra hűlt, a piskótára öntjük, és dermedésig hűtőbe tesszük.
5. A kókusztejet felforraljuk, majd a tűzről levéve beletesszük az összetört csokoládét, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. Hozzáadjuk az agar agart, elkeverjük, és a tűzre visszatéve 2 percig még főzzük.
6. A fehér csokis réteget szintén hagyjuk langyosra hűlni, mielőtt a tortánkra öntenénk. Ismét tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
7. A díszítéshez néhány szem erdei gyümölcsöt forgassunk meg eritritben, ezek nagyon jól fognak mutatni az élénk színek között.