A hagyományos (vagy inkább közismert) bruschetta egy remek alternatívája, amihez szintén csupán néhány hozzávaló szükséges. A semleges ízű, de krémes rikotta nagyon jól harmonizál a szinte karamellizálódott koktélparadicsom és a szárított paradicsom ízével.

Hozzávalók

  • rikotta
  • fokhagyma
  • aszalt paradicsomos pesto (bolti vagy házi)
  • olívaolaj
  • koktélparadicsom
  • bazsalikom
  • pirítós

Elkészítés

1. A koktélparadicsomot hőálló tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és 220 fokos sütőben alaposan megpirítjuk (akkor jó, ha már összeesik, és a héja is megpirult).

2. A pirítóst fokhagymával bedörzsöljük, majd megkenjük a pestoval.

3. Erre mehet rá a rikotta (ezt sózzuk is meg kicsit), néhány koktélparadicsom, végül bazsalikommal díszítjük.

4. Tálaláskor locsoljuk meg kevés olívaolajjal.