A hagyományos (vagy inkább közismert) bruschetta egy remek alternatívája, amihez szintén csupán néhány hozzávaló szükséges. A semleges ízű, de krémes rikotta nagyon jól harmonizál a szinte karamellizálódott koktélparadicsom és a szárított paradicsom ízével.
Hozzávalók
- rikotta
- fokhagyma
- aszalt paradicsomos pesto (bolti vagy házi)
- olívaolaj
- koktélparadicsom
- bazsalikom
- pirítós
Elkészítés
1. A koktélparadicsomot hőálló tálba tesszük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk és 220 fokos sütőben alaposan megpirítjuk (akkor jó, ha már összeesik, és a héja is megpirult).
2. A pirítóst fokhagymával bedörzsöljük, majd megkenjük a pestoval.
3. Erre mehet rá a rikotta (ezt sózzuk is meg kicsit), néhány koktélparadicsom, végül bazsalikommal díszítjük.
4. Tálaláskor locsoljuk meg kevés olívaolajjal.