Pirított tészta roppanós zöldségekkel, és kacsamellel. Szerintem megunhatatlan!
Mivel ehhez a recepthez a kacsamell bőrére nincsen feltétlen szükségünk, így alkalmunk nyílik egy kevés tepertőt is készíteni egyidejűleg.
Hozzávalók /4 adag/
- 1/2 fej fehér káposzta
- 200g fehér spárga (opcionális)
- 2-3db sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 300g teljes kiőrlésű tészta
- 400g kacsamell
- 5 ek. szójaszósz
- olívaolaj
Elkészítés
1. A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük.
2. A káposztát vékonyan szeleteljük, a répát vékony csíkokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. Wok serpenyőben olajat hevítünk, majd a zöldségeket nagy lángon pirítani kezdjük. A zöldségek maradjanak még belül picit nyersek.
3. A kacsamellről távolítsuk el a bőrt (kockázzuk fel és süssük ki tepertőnek). Vágjuk a húst vékony csíkokra, sózzuk és borsozzuk. Ha a zöldség elkészült, vegyük ki a serpenyőből.
4. Süssük a wokban a kacsahúst készre, majd tegyük vissza a zöldséget is, és adjuk hozzá a tésztát is.
5. Öntsük rá a szójaszószt, és pirítsuk együtt is néhány percig.