Már rengeteg helyen olvastam, hogy reszelt mozzarellát alapul véve és megmikrózva gyakorlatilag egy tésztát kapsz, amit számos formában felhasználhatsz. Végre kipróbáltam, és tényleg működik! Ebben a receptben pizzás csiga készült, de a lehetőségek tárháza végtelen.
Hozzávalók /8 db/
- 180g reszelt sajt: mozzarella és cheddar (vagy csak mozzarella)
- 2 ek. krémsajt (nem zsírszegény!)
- 70g darált mandula
- 2-3 ek. paradicsomszósz
- 2 ek. parmezán
- aprított bazsalikom
Elkészítés
1. A sajtot, a krémsajtot és a darált mandulát egy tálba tesszük, kicsit elkeverjük. 30 másodpercre mehet a mikróba, majd újra átkeverjük. Mikrója válogatja, hogy meddig tart, de a lényeg: olvadjon össze egy masszává, de a sajt ne kezdjen el pirulni.
2. Rövid ideig hagyjuk hűlni, utána teljesen úgy viselkedik, mint egy tészta.
3. Dolgozzuk bele az apróra vágott bazsalikomot, majd kézzel terítsük ki egy vékony téglalappá.
4. Kenjük meg a paradicsom szósszal és szórjuk meg a parmezánnal. Tekerjük fel, a rövidebbik oldalánál fogva, és vágjuk 8 egyenlő részre.
5. Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 220 fokos sütőben süssük 10-15 percig. Terülni fog, de ez nem baj. Másnap mikróban kicsit megmelegítve, olyan mint frissen.