Szaftos, padlizsános marharagu, ami garantált siker, ha éppen unod a klasszikus pörkölt ízt. 

Hozzávalók /4 főre/

  • 500 g marhús kockázva (comb/rostélyos/nyak)
  • 2 padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 ek. pirospaparika
  • 2 dl paradicsompüré
  • fél csokor bazsalikom

Elkészítés

1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíradékon megdinszteljük. Ha ez kész, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk. Végül az alaphoz jöhet az apróra kockázott paprika is.

2. Eközben a padlizsánt megmossuk, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük. Nem kell lefedni, hiszen ha meg is ég, a héját úgyis lehúzzuk.

3. A kockázott marhahúst a hagymához adjuk, lepirítjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, egy kicsit együtt is pirítjuk (csak néhány másodpercig), majd felöntjük 1 dl vízzel és a paradicsompürével.

4. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon hagyjuk, hogy a hús megpuhuljon. Ha nagyon forrna, vegyük lejjebb a hőt.

5. A padlizsánról, miután már kicsit kihűlt, könnyedén le tudjuk húzni a héját. Az egyiket villával pépesre nyomkodjuk, a másikat összekockázzuk (kb. akkorára mint a hús mérete).

6. Amikor a hús már majdnem megpuhult tegyük hozzá a pépesített padlizsánt.

7. Takarék lángon főzzük még kb. 20 percig.

8. Végül adjuk hozzá a kockázott padlizsánt és az aprított bazsalikomot, ezzel már csak egyet forraljunk rajta, ízlés szerint még sózzuk.