Desszertek

Csokiszalámi

Csokiszalámi

Karácsonyi ajándéknak, de akár vendégváró desszertnek is tökéletes ez a csokiszalámi. Nagyon gyorsan összedobható, utána már csak hűteni kell, papírba csomagolni, és kész is. Az összetétele nyilván bármi lehet, csak a száraz és nedves összetevők arányára kell...

Karamellszósz – csillámmal turbózva

Karamellszósz – csillámmal turbózva

A karamell szósz elkészítése pofonegyszerű, ezért nem is a recept maga ennek a bejegyzésnek a célja, inkább az ötlet bemutatása, hogy hogyan dobjuk fel egy egyszerű ötlettel, mint például az ehető csillám, és tegyük ünnepibbé karácsonyi ajándékként.Hozzávalók /4db 150...

A csokitorta

A csokitorta

Írhatnám akár csupa nagybetűvel is, hogy A CSOKITORTA, mert számomra ez tényleg minden szempontból a leg. A legegyszerűbb, a legomlósabb, a legfinomabb, és még sorolhatnám. A receptet sok-sok évvel ezelőtt egy blogon láttam, de egyébként a Hershey kakaópor dobozának...

Vegán macaron

Vegán macaron

Bár nem vagyok elkötelezett vegán, a tojás nélküli macaron receptje már régóta foglalkoztatott. Rengeteg, a kukában landoló probálkozás után megvan a működőképes recept, valamint egy lista a lehetséges buktatókról. A töltelék természetesen szabadon variálható, és a...

Tarte de nata – a portugál süti piteként

Tarte de nata – a portugál süti piteként

Portugália ikonikus süteménye, a híres pastel de nata, ezúttal piteként. Az eredeti sütemény legbonyolultabb része mindenképpen a tészta, ezért ez a recept azon nata rajongóknak is jól jöhet, akik nem szívesen állnának neki a leveles tészta elkészítésének. Hozzávalók...

Az igazi cannoli recept – egyenesen Szicíliából

Az igazi cannoli recept – egyenesen Szicíliából

A cannoli egy szicíliai desszert, amelyet az ott töltött nyaralásunkon ismertem meg, és a receptet is akkor kaptam. Valamiért hosszú ideig nem jutott eszembe elkészíteni ezt a desszertet, de ez az első alkalom után gyorsan megváltozott. A ropogós tésztarúd szinte...

Pisztácia paszta

Pisztácia paszta

Pisztáciával számos süteményhez készíthetünk krémet, és ehhez remek alap lehet a pisztácia paszta. Mint bármilyen olajos magból, így a pisztáciából is készíthető 100%-os paszta, de én jobban kedvelem ezt a fehér csokoládéval dúsított változatot. A pisztácia erőteljes...

Pasteis de nata – a portugál csodasüti

Pasteis de nata – a portugál csodasüti

Lisszabon, vagy mondhatnám, hogy egész Portugália ikonikus süteménye, melynek eredeti receptje a mai napig titkos, és mindössze néhány szerencsés beavatott ismeri. Talán részben ez is teszi annyira népszerűvé, a rejtély. Mindenki meg akarja kóstolni, és megfejteni a...