Az utóbbi időben ez az abszolút kedvenc pizza receptem az egészségesebb alternatívák közül. Ropogósra sül, nincs semmilyen mellékíze, és elég gyorsan elkészíthető, kevés alapanyagból. A feltét természetesen bármi lehet, én a klasszikus paradicsomos alappal szeretem a legjobban.
Hozzávalók /2 db kb. 30 cm átmerőjű pizza/
- 150g quinoa
- 120 ml víz + az áztatáshoz
- 1 tk. sütőpor
- 1/2 tk. só
- 1 tk. bazsalikom
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- tetszőleges feltét
Elkészítés
1. A quinoát egy tálba tesszük, és felöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyival ellepje. Minimum 30 percet hagyjuk állni, így is jó lesz, de minél tovább tud ázni a quinoa, annál jobb. Ideálisan 2-3 órát.
2. A quinoáról leöntjük a megmaradt vizet, majd turmixgépbe tesszük az összes többi hozzávalóval együtt. Még folyós, de a palacsintatésztánál sűrűbb állagot kell kapnunk.
3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tésztát 2, sütőpapírral bélelt tepsire öntjük és egy spatula segítségével vékony körlapokká igazgatjuk.
4. Mindkét pizzalapot a sütőbe toljuk, és 18- 20 percet hagyjuk sülni. Félidőben megcseréljük az alsó és a felső tepsit, hogy egyenletesen érje őket a hő.
5. A pizzákat kivesszük, és megpakoljuk a feltétekkel, majd további kb. 10 percet sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Tápérték adatok (laponként, feltét nélkül)
411 kcal; 12.5g fehérje; 15g zsír; 51.4g Ch