Írhatnám akár csupa nagybetűvel is, hogy A CSOKITORTA, mert számomra ez tényleg minden szempontból a leg. A legegyszerűbb, a legomlósabb, a legfinomabb, és még sorolhatnám. A receptet sok-sok évvel ezelőtt egy blogon láttam, de egyébként a Hershey kakaópor dobozának hátulján található.

Hozzávalók / 20-22 cm-es forma/

  • 180g nádcukor (kristálycukor is jó)
  • 100g liszt
  • 60g kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tk. vanília aroma
  • 60g olvasztott vaj
  • 125 ml író (vagy tej)
  • 100-125 ml forró víz

Csoki ganache

  • 125ml tejszín
  • 200g tejcsoki

csokitorta

Elkészítés

1. A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.

2. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat is, a forró víz kivételével, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad (kb. 2 perc).

3. További keverés mellett, lassan adagoljuk hozzá a forró vízet is, az alapanyagoktól függ, hogy szükségünk lesz-e az összesre. Sűrű, krémes masszát kell kapnunk. Kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formába öntjük.

4. Előmelegített, 170 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

5. A tejszínt forrásig melegítjük, majd az összetört csokoládéra öntjük, és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.

6. A teljesen kihűlt tortát elfelezzük, a ganache felét ráöntjük, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Mehet rá vissza a torta teteje, és a maradék ganache-al befedjük. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük, ezután szépen szeletelhető lesz.