Már ezer éve meg akartam sütni ezt a palacsintát, de sajnos a kezdeti próbálkozások nem igazán váltották be a hozzájuk fűzött reményt (értsd: ehetetlenek voltak). Aztán elkészült ez a recept: puha, könnyű palacsinta, amit megsütni és egyszerű.

Hozzávalók /kb. 12 db/

  • 150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50g fehér tönkölyliszt
  • 2 tojás
  • 2 közepes méretű banán
  • 4 tk. eritrit
  • 1 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 1 dl mandulatej
  • 2 tk. növényi olaj (nálam repceolaj)
amerikai palacsinta

Elkészítés

1. A banánokat villával pépesre törjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót és kézi habverővel alaposan elkeverjük. Sűrű, galuskaszerű tésztát kell kapni. Szükség szerint lehet még plusz folyadékot hozzáadni.

2. Egy serpenyőt felforrósítunk (plusz olaj a sütéshez már nem kell), majd tetszőleges méretű palacsintákat sütünk (nálam kb. 1.5 evőkanálnyi tészta volt 1 palacsinta, kanállal elegyengetve nagyobb körré). Sülés közben a palacsinták felszínén kis buborékok jelennek meg, megfordítani akkor kell, amikor spatulával már szilárdnak érezzük az aljukat.

 

Tápérték adatok (darabonként)

90 kcal; 3.5g fehérje; 1.4 zsír; 13.7g Ch