A blogon már szerepel egy nudli recept, kis módosítások történtek csupán. Köretnek, vagy egytálételként különböző zöldségekkel összeforgatva egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók /kb. 4 adag/
- 250g krémes túró
- 200g zabpehelyliszt
- 2 tojás
- 2 tk. útifűmaghéj
- 1.5 tk. só
Elkészítés
1. Minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd 15 percet pihentetjük. Ennyi idő alatt szépen összeáll, nem fog ragadni.
2. Enyhén lisztezett felületen mégegyszer átgyúrjuk a tésztát, majd kis gombócokat csípünk ki és vékony rudakat sodrunk. Tetszőleges méretű rudakat vágunk.
3. A nudlikat adagonként sós, forrásban lévő vízbe tesszük. 1-2 perc alatt feljönnek a víz felszínére, ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és mehet a következő adag.
4. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes kevés olívaolajjal meglocsolni.
Tápérték adatok (adagonként)
300 kcal; 14.75g fehérje; 8.1g zsír; 38g Ch