A blogon már szerepel egy nudli recept, kis módosítások történtek csupán. Köretnek, vagy egytálételként különböző zöldségekkel összeforgatva egyaránt fogyasztható. 

Hozzávalók /kb. 4 adag/

  • 250g krémes túró
  • 200g zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 2 tk. útifűmaghéj
  • 1.5 tk. só

Elkészítés

1. Minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd 15 percet pihentetjük. Ennyi idő alatt szépen összeáll, nem fog ragadni. 

2. Enyhén lisztezett felületen mégegyszer átgyúrjuk a tésztát, majd kis gombócokat csípünk ki és vékony rudakat sodrunk. Tetszőleges méretű rudakat vágunk. 

3. A nudlikat adagonként sós, forrásban lévő vízbe tesszük. 1-2 perc alatt feljönnek a víz felszínére, ekkor szűrőkanállal kiszedjük, és mehet a következő adag.

4. Ha nem azonnal fogyasztjuk, érdemes kevés olívaolajjal meglocsolni.

 

Tápérték adatok (adagonként) 

300 kcal; 14.75g fehérje; 8.1g zsír; 38g Ch