Pisztáciával számos süteményhez készíthetünk krémet, és ehhez remek alap lehet a pisztácia paszta. Mint bármilyen olajos magból, így a pisztáciából is készíthető 100%-os paszta, de én jobban kedvelem ezt a fehér csokoládéval dúsított változatot. A pisztácia erőteljes íze így is megmarad, de kicsit lágyabb, selymesebb lesz.

Hozzávalók

  • 100g pisztácia (pörkölt, hántolt)
  • 100g fehér csokoládé
  • 80g porcukor
  • 40ml tej
  • 40g vaj

Elkészítés

1. A pisztáciát késes aprítóban szinte vaj állagúra őröljük.

2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tejet, és tovább dolgozzuk, amíg egynemű pasztát nem kapunk.

3. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.

4. Hagyjuk a csokoládét langyosra hűlni, majd keverjük a pisztáciás részhez.