Pisztáciával számos süteményhez készíthetünk krémet, és ehhez remek alap lehet a pisztácia paszta. Mint bármilyen olajos magból, így a pisztáciából is készíthető 100%-os paszta, de én jobban kedvelem ezt a fehér csokoládéval dúsított változatot. A pisztácia erőteljes íze így is megmarad, de kicsit lágyabb, selymesebb lesz.
Hozzávalók
- 100g pisztácia (pörkölt, hántolt)
- 100g fehér csokoládé
- 80g porcukor
- 40ml tej
- 40g vaj
Elkészítés
1. A pisztáciát késes aprítóban szinte vaj állagúra őröljük.
2. Hozzáadjuk a porcukrot és a tejet, és tovább dolgozzuk, amíg egynemű pasztát nem kapunk.
3. A vajat megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított csokit, és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.
4. Hagyjuk a csokoládét langyosra hűlni, majd keverjük a pisztáciás részhez.