Ez a legeslegfinomabb diétás túrógombóc, amit valaha csináltam. Annyira egyszerű és gyors az elkészítése, nem kell főzni sem, az állaga pedig könnyű és krémes. 

Hozzávalók /kb. 8 nagyobb gombóc/

 

  • 120g kuszkusz + tej az áztatáshoz
  • 250g túró (ne legyen túl rögös)
  • 100g sűrű tejföl vagy créme fraiche
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • folyékony édesítőszer ízlés szerint

Forgatáshoz:

  • 3 ek. darált mandula (vagy dió)
  • 3 ek. zabkorpa

Elkészítés

1. A kuszkuszt tejbe áztatjuk ( kb. 1 cm-rel lepje el ). Nagyjából 10 perc alatt megszívja magát, ekkor hozzáadjuk a kissé összetört túrót, és a tejfölt.

2. Laza állagot kell kapjunk, mert a kuszkusz vesz még fel nedvességet.

3. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára (vagy akár egy egész éjszakára). Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.

4. A mandulát és a zabkorpát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat.

bagel