Ez a legeslegfinomabb diétás túrógombóc, amit valaha csináltam. Annyira egyszerű és gyors az elkészítése, nem kell főzni sem, az állaga pedig könnyű és krémes.
Hozzávalók /kb. 8 nagyobb gombóc/
- 120g kuszkusz + tej az áztatáshoz
- 250g túró (ne legyen túl rögös)
- 100g sűrű tejföl vagy créme fraiche
- 2 tk. reszelt citromhéj
- folyékony édesítőszer ízlés szerint
Forgatáshoz:
- 3 ek. darált mandula (vagy dió)
- 3 ek. zabkorpa
Elkészítés
1. A kuszkuszt tejbe áztatjuk ( kb. 1 cm-rel lepje el ). Nagyjából 10 perc alatt megszívja magát, ekkor hozzáadjuk a kissé összetört túrót, és a tejfölt.
2. Laza állagot kell kapjunk, mert a kuszkusz vesz még fel nedvességet.
3. Hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára (vagy akár egy egész éjszakára). Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából.
4. A mandulát és a zabkorpát száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat.