Az igazi pho-leves elkészítése egészen biztosan komoly gyakorlatot igényel, azonban ez a leves éppen azt az ízvilágot hozza, amit szerintem a legtöbben szeretnek az ázsiai konyhában: erős, fűszeres ízek, enyhe csípősség és roppanós zöldségek.

 

TIPP: maradék húsleves mentésre tökéletesen alkalmas recept!

Hozzávalók /kb. 4 adag/

  • 400g csirkemell
  • 1 kis darab gyömbér
  • 4 ek. szójaszósz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szem csillagánizs
  • ½ tk. chilipehely
  • 2 l alaplé (húslevessel az igazi)
  • 1 csomag soba tészta

  • feltétek (opcionálisak): újhagyma, sárgarépa, pak choi, gomba

Elkészítés

1. Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével.

2. Hozzáadjuk a szójaszószt, a csillagánizst, a chilit és a gyömbért. Forraljuk nagy lángon 5-10 percig, majd szűrjük le.

3. Süssük meg a csirkemellet, majd vágjunk belőle vékony szeleteket. 

4. Az elkészült lében főzzük néhány percig a gomba szeleteket, a negyedekre vágott pak choit és a felkarikázott újhagymát.

5. Ezután a csomagolásnak megfelelően főzzük meg a tésztát is.

6. Zöldséghámozóval szalagra vágott sárgarépával és friss újhagymával tálaljuk, néhány csepp lime-lével ízesítsük.

bagel