Az igazi pho-leves elkészítése egészen biztosan komoly gyakorlatot igényel, azonban ez a leves éppen azt az ízvilágot hozza, amit szerintem a legtöbben szeretnek az ázsiai konyhában: erős, fűszeres ízek, enyhe csípősség és roppanós zöldségek.
TIPP: maradék húsleves mentésre tökéletesen alkalmas recept!
Hozzávalók /kb. 4 adag/
- 400g csirkemell
- 1 kis darab gyömbér
- 4 ek. szójaszósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-2 szem csillagánizs
- ½ tk. chilipehely
- 2 l alaplé (húslevessel az igazi)
- 1 csomag soba tészta
- feltétek (opcionálisak): újhagyma, sárgarépa, pak choi, gomba
Elkészítés
1. Kevés olajon megpirítjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével.
2. Hozzáadjuk a szójaszószt, a csillagánizst, a chilit és a gyömbért. Forraljuk nagy lángon 5-10 percig, majd szűrjük le.
3. Süssük meg a csirkemellet, majd vágjunk belőle vékony szeleteket.
4. Az elkészült lében főzzük néhány percig a gomba szeleteket, a negyedekre vágott pak choit és a felkarikázott újhagymát.
5. Ezután a csomagolásnak megfelelően főzzük meg a tésztát is.
6. Zöldséghámozóval szalagra vágott sárgarépával és friss újhagymával tálaljuk, néhány csepp lime-lével ízesítsük.