Egyszerű nudli recept speciális lisztek nélkül, csökkentett szénhidráttartalommal. A feltét tetszőlegesen variálható, illetve a zabkorpa borítás is elhagyható.

Hozzávalók /kb. 2 adag/

  • 250g krémes túró
  • 100g zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 1.5 ek. útifűmaghéj
  • 3 ek. eritrit

Forgatáshoz

  • 2 ek. darált török mogyoró (vagy dió, mandula)
  • 3 ek. zabkorpa

Elkészítés

1. Minden hozzávalót alaposan összegyúrunk, majd legalább 15 percet pihentetjük. Ennyi idő alatt szépen összeáll (ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá pici útifűmaghéjat).

2. Lisztezett felületen vékony rudakat sodrunk, majd tetszőleges méretű rudakra vágjuk. 

3. A nudlikat adagonként forrásban lévő vízbe tesszük. 1-2 perc alatt feljönnek a víz felszínére, és kész is.

4. A nudlikat száraz serpenyőben pirított zabkorpa és darált törökmogyoró keverékében megforgatjuk.

5. Bármilyen lekvárral, vagy friss gyümölccsel tálaljuk.