A húsmentes fasírtok remek példája, mely tökéletesen passzol főzelékekhez, zöldséges ragukhoz. Kevés alapanyagból, villámgyorsan elkészül.
Hozzávalók /kb. 6db/
- 120g quinoa
- 1 sárgarépa apróra reszelve
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 1-2 ek. zabpehelyliszt
- 1 ek. pirospaprika
- só, bors
- pici oregánó
Elkészítés:
1. A quinoát dupla mennyiségű vízben megfőzzük. A sárgarépát és a hagymát kevés olajon kb. 5 percig dinszteljük.
2. Ha a quinoa és a hagymás rész is kihűlt, adjuk az egészhez a tojást, a fűszereket, és annyi zabpehelylisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.
3. Ezután vizes kézzel kis pogácsákat formázunk, majd kevés olajon mindkét oldalukat kb. 2-2 percig sütjük.