A húsmentes fasírtok remek példája, mely tökéletesen passzol főzelékekhez, zöldséges ragukhoz. Kevés alapanyagból, villámgyorsan elkészül.

Hozzávalók /kb. 6db/

  • 120g quinoa
  • 1 sárgarépa apróra reszelve
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 1-2 ek. zabpehelyliszt
  • 1 ek. pirospaprika
  • só, bors
  • pici oregánó

Elkészítés:

1. A quinoát dupla mennyiségű vízben megfőzzük. A sárgarépát és a hagymát kevés olajon kb. 5 percig dinszteljük.

2. Ha a quinoa és a hagymás rész is kihűlt, adjuk az egészhez a tojást, a fűszereket, és annyi zabpehelylisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk.

3. Ezután vizes kézzel kis pogácsákat formázunk, majd kevés olajon mindkét oldalukat kb. 2-2 percig sütjük.