Nem fotogén, az tény…Viszont a gazdag, sűrű, zöldséges alap, a darált hús, a bab és a kukorica szuper kombináció. A chilis bab az egyik legegyszerűbb étel, ezért semmiképpen ne por alappal készítsük. Be kell valljam, hogy mindig is szerettem, és gyakran készítettem ezt az ételt, de a tejföllel és cheddar sajttal való felturbózása viszonylag új felfedezés, de azóta ezek nélkül számomra elképzelhetetlen lenne.
Hozzávalók /4 adag/
- 500g darált hús
- 2 fej vöröshagyma
- 1 szál szárzeller
- 1 sárgarépa reszelve
- 420g aprított paradicsom (konzerv)
- 1.5 dl vörösbor
- 1-1-1 tk. koriander mag, római kömény, szárított korianderlevél
- chili pehely ízlés szerint
- só, bors
- 400g vörös bab (konzerv)
- 100g főtt kukorica
Elkészítés
1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert és a reszelt sárgarépát. Néhány percig pirítsuk együtt.
2. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, forraljuk össze.
3. Végül öntsük hozzá a vörösbort, forraljuk nagy lángon 5 percig, majd vegyük takarékra, adjuk hozzá a fűszereket és lefedve 30-40 perc alatt sűrítsük be.
4. Amíg készül az alap, kevés olajon kifehéredésig süssük a darált húst. Közben sózzuk, borsozzuk.
5. Tegyük a húst az zöldséges alaphoz, és ismét lefedve, 30 percig, alacsony lángon pároljuk együtt. Közben kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzunk, ha szükséges.
6. Ezután mehet hozzá a bab és a kukorica, ezekkel további 10 percig rotyogtassuk.
7. Önmagában is nagyon finom, de szerintem tejföllel és reszelt cheddar sajttal a legjobb.