Nem fotogén, az tény…Viszont a gazdag, sűrű, zöldséges alap, a darált hús, a bab és a kukorica szuper kombináció. A chilis bab az egyik legegyszerűbb étel, ezért semmiképpen ne por alappal készítsük. Be kell valljam, hogy mindig is szerettem, és gyakran készítettem ezt az ételt, de a tejföllel és cheddar sajttal való felturbózása viszonylag új felfedezés, de azóta ezek nélkül számomra elképzelhetetlen lenne.

Hozzávalók /4 adag/

  • 500g darált hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 sárgarépa reszelve
  • 420g aprított paradicsom (konzerv)
  • 1.5 dl vörösbor
  • 1-1-1 tk. koriander mag, római kömény, szárított korianderlevél
  • chili pehely ízlés szerint
  • só, bors
  • 400g vörös bab (konzerv)
  • 100g főtt kukorica

 

Elkészítés

1. Kevés olajon elkezdjük pirítani a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert és a reszelt sárgarépát. Néhány percig pirítsuk együtt.

2. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot, forraljuk össze.

3. Végül öntsük hozzá a vörösbort, forraljuk nagy lángon 5 percig, majd vegyük takarékra, adjuk hozzá a fűszereket és lefedve 30-40 perc alatt sűrítsük be.

4. Amíg készül az alap, kevés olajon kifehéredésig süssük a darált húst. Közben sózzuk, borsozzuk.

5. Tegyük a húst az zöldséges alaphoz, és ismét lefedve, 30 percig, alacsony lángon pároljuk együtt. Közben kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzunk, ha szükséges.

6. Ezután mehet hozzá a bab és a kukorica, ezekkel további 10 percig rotyogtassuk.

7. Önmagában is nagyon finom, de szerintem tejföllel és reszelt cheddar sajttal a legjobb.